For 9 år siden var jeg i gang med uddannelse i håb om at skifte proffession. Desværre blev det stoppet fra den ene dag til den anden af
en depression. Siden da har jeg måttet starte helt forfra med at genopbygge mig selv. At turde handle ind selv, at tale med andre mennesker uden at have angst. En uhyggelig oplevelse som jeg ikke ønsker for nogen.

I tiden frem til nu, var jeg i flere forskellige prøveforløb hos forskellige aktører for kommunens job-center. Desværre var målet for enkelte aktører kun at skaffe en 2-måneders prøveperiode/job-træning, hvorefter forløbet var slut uden opfølgning. Herefter endnu en tid i “venteposition”. En enkelt job-træning med forlængelser varede lidt over ét år. Noget jeg dog selv valgte at sige ok til, fordi jeg godt kunne lide at have noget at stå op til om morgenen. Desværre havde virksomheden ikke råd til ansættelse, men hjalp mig til gengæld med mange andre ting,
og jeg havde ro til nogenlunde at bygge mig selv op igen.

I oktober 2013 blev jeg tilknyttet SamFocus. Mit problem er: At jeg efter min depression har svært ved at koncentrere mig i længere tid om én enkelt ting ad gangen. Ligesom jeg ikke længere kan varetage et almindeligt arbejde på 37 timer om ugen.

Jeg startede med et par enkelte intro-møder, for at kunne møde Samfocus og høre nærmere om dem. Herefter startede jeg hos en af coachene fra Samfocus.Her følte jeg, at jeg for første gang i mange år blev hørt.
Jeg blev set som dét menneske jeg er, og ikke bare en person der skal
sendes videre i systemet. Samtidig at det var på MINE præmisser at
SamFocus var der. Ikke for kommunen eller job-centeret, men for MIG.
I starten var jeg i tvivl. Simpelthen fordi jeg havde prøvet mange andre
aktører før, som i øvrigt siger det samme.

Forskellen mellem SamFocus og andre aktører ligger i, at SamFocus rent faktisk gør hvad de siger! SamFocus siger til dig hvad de gør, dog ikke uden at spørge dig om lov først. Desuden gør de et enormt arbejde ud af at lære dig at kende som person og fokuserer på hvad du kan/ikke kan og har af behov, hvad dine ønsker er, og meget mere til. SamFocus var mit talerør til kommunen og har været det gennem hele mit forløb. Derfor “slap” jeg for de mange møder med kommunen, som for mig godt kan være nedslidende. SamFocus tog dialogerme på MINE vegne. Det frigjorde at jeg kunne koncentrere mig om forløbet uden at skulle tænke på alt muligt andet.

Hjemmearbejdet som var en del af forløbet, bestod i at tænke, hvad kan jeg trives med? Hvad kan jeg? Hvordan har jeg det? Hvad ønsker jeg? Hertil også at lave “ringelister” til Samfocus’ Canvas-hold. Canvas-holdet kontaktede de forskellige mulige arbejdsgivere, som jeg selv ønskede de kontaktede. De mange afslag skulle jeg heller ikke forholde mig til. Kun at listerne var der. Mange afslag ville have fået mig til at opgive håbet, hvis jeg skulle gøre det selv. De samtaler jeg var til, her blev jeg hentet på min bopæl og kørt hjem igen. Hvor ser og hører man om det? Men dét at jeg også selv har bidraget så godt jeg kunne
har hjulpet SamFocus til at hjælpe mig.

Lidt før slutningen af mit forløb fik jeg konstateret kræft. Jeg blev
opereret hurtigt, men med en stor nedtur for mig og min familie. Heldigvis slap jeg billigt. SamFocus var med mig i tykt og tyndt, hele vejen. Ud fra mine ringelister formåede Samfocus at skabe en job-funktion som alt-mulig-mand i en virksomhed hvor jeg i dag har et ønskejob der passer perfekt til mig og hvem jeg er. Jeg er ansat i et flex-job på 16 timer ugentligt mest med IT, men jeg er stort set i alle afdelinger, fordi jeg godt kan lide at være over det hele. Jeg har nogle gode kollegaer og der kommer også nogle kurser som jeg får certifikat på. Ja, og et truck-certifikat glæder jeg mig også til. Kurset er bestilt.

De coaches, det canvas-team og de mennesker jeg har mødt fra SamFocus er jeg taknemmelig over for.

Jeg kan kun anbefale SamFocus – fordi SamFocus så mig som menneske og har været der for mig.

Bjørn Jensen

Login kandidat
Login jobcenter